:: Sweet 20 Ina Nailofar, suatu kepastian! ::

13 January 2010

Pejam celik2x,


Syukur ke hadrat Ilahi,


13 Januari 2010 ( semalam la... ), Ina Nailofar selamat melangkah ke usia 20. ( Ceewah...hihi )





Dikesempatan ini, Ina nak rakamkan ucapan terima kasih buat teman-teman yang mengingati ulang tahun kelahiran Ina. Walaupun kini kita dah membawa haluan masing-masing tetapi still keep in touch rite???Hehe..





:: Sebagai penghargaan diatas keikhlasan kalian, Ina sisipkan kiriman 'mesej' kawan-kawan untuk dijadikan cebisan kenangan dalam meniti usia yang makin 'berkurang', tersangat kuhargai ucapan kalian!Syukran.... ::





11:55:o5pm

"Sanah HelwaH ya Ina!! Hari ini hari lahirmu, hari ini bertambah lagi usiamu, hari ini bertambah jua tanggungjawabmu, hari ini akan menjadikan dirimu lebih matang dek ujian yang akan mendatang. Hari ini akan menjadi saksi ketabahan dirimu dilambung onak dan duri. Hari ini Allah telah memendekkan lagi jarakmu dengan-Nya. Semakin berkurang tempoh beramal, semakin kubur mempersiap tempat untukmu, semakin bersedia malaikat maut untuk datang menjemput, semakin dekat masa amalan dapat dihitung dan semakin hampir haruman FIRDAUSI atau azabnya JAHANAM. Eidmilad said..."

From Kak Dayah, kenalan tika di MPR'07 ( Johan ucap besday!hihi...syg akak comey!)





11:56:27pm

"Slm..hepy bsday y ke-20 shbtku...hope ukhwh y tjalin antara kta kekal...capailah segala azam & hasrat y blom d gapai..moga sgla hajat yg diidamkan akan dberkati oleh Allah duniawi dan ukhrawi..amin.."

From Norliana Abd Aziz ( perkenalan di Kem Outreach Kebangsaan 2006 dan pertemuan semula di ICT Klang membuahkan ukhwah yg sgt indah :-D )



11:59:50pm

"Hepy besday to u...semoga panjang umo n murah rezeki...not teen anymore ler!hehe"

From Rodhotun Jannah ( sahabat SESS '06-'07 )

Terbaik di Masterskill Ipoh :)



11:55pm ( ringkasan mesej shja, terdelete...hihi )

"Selamat ulang tahun!Semoga masa akan datang dapat memberi erti yang besar dalam hidup...bersama rezeki yg melimpah ruah dan umur yg panjang tentunya." B-)

From Bulya Iswandi. ( Kenalan MPR'07 & rakan seperjuangan STPM! Semoga pembikinan novel sulong ko berjalan lancar :-P )



00:01:04am

"Selamat hari lahir wt adik. Semoga umurmu diberkati ALLAH..aamin"

From Abg Firdaus. ( Siswa UM, bakal pendidik suatu hr nanti )



12:03:33am

"Slmt ari lhir. Smoga pnjg umo & dmurahkn rezeki. Smoga thn ni mberikn lbh byk kbahagiaan k kjyaan. Amin.."

From Nor Shafiqa, sahabat SN ( kini sdg ranum meniti alam IPTA )



12:04:19am

"Hye best day gurl ;-)...hehe...hepy besday..wish u pnjg umo n murah rezeki :-D..haha"

From Puteri Naqiah ( sahabat dari darjah 1, bakal akauntan suatu hari nanti )



12:20:20am

"Sanah hilwa, adikku, Ina...Semoga dgn pengurangan usia, btambah kematangan diri... =) slmt ulangthun ke-20."

From Kak Jamilah ( Kenalan di MPR'07, Ina x sbr nk bc novel perdana akak :) !!!)



12:28:23am ( Mesej bergambar )

"Dear friends, i miss u...sowy 4 all da mistakes that i've done in this year 2009...happy birthday!hope our frenship will be better in 2010 and will never end."

From P-ja ( sahabat SESS'08-'09 jgn lupa plan kita pas dpt gaji nnti,hihi )



01:23:09 am

"Moge2 Allah jdkn pagimu cahaya, Zohormu gembira, Asarmu bhagia, maghribmu keampunan, Isyakmu kberkatan, doamu ditolak & dimurahkan rezeki..Slmt hari lahir."

From Hani, sahabat SKBT...bakal fly oversea! moga lg sukses in future yea.



06:46:09am

"Salam..morning..slmt ulg thn ke-20 ina...smoga pnjg umo n murah rezeki..Amin.."

From Nur'ain ( sahabat SESS '06-'09, ur besday will coming soon )



06:48:23am

'Eph bsday...smoga kta dpt rsult stpm yg bek n cmlg, gmlg n t'bilang...dh 20 r...dh tua...............bkn TEENager g...dh jd TYnager.."

From Azuana ( sahabat SESS '06-'09, jgn lupa plan kta pas dpt gaji pertama n result nt!hehe )



08:35:06am

"Hepy besday ke-20 thn...wshng u alwez epy, sukses, in a gud health alwez...Fwenz 4ever..." :)

From Mazni Razita ( sahabat SN, njoy ur LI k )



09:06;24am

"Apy besday Ina...moga2 dberkati Allah murh rezeki selalu..."

From P-qah Cute ( Wlp dlm ksibukan bkejaran ke hospital tp ingat gak yea besday Ina :) )



10:47:33am

"Salam...epy bzday ina...mga dpnjgkn umor & dmurahkn rezeki dgn dpt msuk IPTA."

From Yana, sahabat SN. ( Doakan kejayaan kita dalam STPM yea )



11:18:51am

"Heppy burfday my lovely frenz...hope u still remember our frenship...Although i'm still 19th..Hu5x...20 year old...make me trouble...coz..i don't want!!!But...our mind should be matured!n i know ur mind alwiz matured than me...Hwa5x...Whatever n i alwiz pray 4 u...gud better in life...n i hope u still 4 eva with ur 'Mr. Right'...hepy bsday shbtku hazlina...miss u byk2...calling2 ye nt...i'll waiting...Hehe"

From Nadia, shbt SN...(tahu2 je dpt kol free..hihi..moga lebih sukses sem ni ye Nad!)



01:00:59pm

"Happy birthday...moga pnjg umuq n dmurahkn rezeki.."

From Shuhada, member baru tika Form6..( moga dapat A SEJARAH STPM'09, shu sgt2 layak! )



09:33:33pm

"Hppy birthday 2 u-2x,

Hppy birthday 2 Ina,

Hppy birthday 2 u...ms bgerak bgtu pntas kn..skrg Ina dah 20 thn pun...mcm baru semalam je my kenal Ina...dulu My ingat lg time sek rendah kta pakai beg yg serupa, min sama2 n sampaikan sek men pun kita dpt g yg sama...pas 2 bla kta dah semakin matang kita mula fikir pasal arah tuju kita n time tu lah kta bpisah...rsa kejap lak msa blalu kn wlp suma tuadh blalu tp suma indah je...hope 1 hr nt kta dpt stdy sm2 lg...C.U.D.I.P.T k! Slmt ri lhir ke-20 "

From Maisarah, sahabat terbaikku!susah senang byk dilalui bersama...terharu Ina baca mesej My!Moga kita berjaya mjd anak yg terbaik dlm family :)



*****Demikianlah mesej2 yg sempat diterima, TQ to all yea! May Allah bless us..



Seperti biasa yg kerap berlaku tika sambutan ulang thn kelahiran mesti ada dapat hadiah kan?tp thn ni agak luaq besa...haha....TQ buat si pemberi hadiah, dalam bungkusan pos ekspres dari KL tue Ina dapat 2 buah novel ( Insan ini faham benar minatku :) n seutas jam tangan! Amat kuhargai...ada rezeki dapat la kot insan tue tgk Ina pakai jam tangan tue!Hihi..Tq again.



******Tidak dilupakan buat rakan2 yg wish dlm fs, myspce n tgged!!!Terima kasih atas ingatan kalian...Turut mewarnai ulang thn ni, mestilah dpt kol free dr mxs n clcm...insan2 bertuah dpt la kol dr Ina tp komitmen keja agak mengurangkn masa Ina utk 'bgayut'!Bukan slalu juz tme ni je Ina kol org...mmg agak jrg ku kol org xcept ada perkara penting...mesej lebih erat dgnku! :)



Sekian sahaja entry about my besday...dah umo 20...rasa seakan mimpi tp dah mmg realiti!haha...moga kudapat memanfaatkn nikmat umur ini sesukses mungkin!





~Ina nailofar~

Kamar Sukma 2010



2 Lontarkan KALAM anda:

Shukri Mohd Ali said...

selamat hari lahir.

akhirnya, kita sebaya. haha (abaikan saya yg tak mahu mengaku tua ni. hehe =P)

Ina NaiLofar said...

TQ :)
refer thn xsebaya k :p