:: Contengan Kenangan ::

15 September 2010

Salam ukhwah buat semua,(*^ -^*)(◡‿◡✿)(◕‿◕✿)(≧◡≦)(✿◠‿◠)(◑‿◐)
Semoga kita berada dalam keadaan yang sihat dan terbaik untuk terus berkelana di muka bumi Allah ini.=)(●*∩_∩*●)(*^ -^*)(◡‿◡✿)(◕‿◕✿)(≧◡≦)(✿◠‿◠)(◑‿◐)(◕‿-)✖‿✖(∪ ◡ ∪)(─‿‿─)(a◕‿◕a)(^o▽)^o(~▽)~(∩▂∩)(a❤‿❤a)(✿ ♥‿♥)(a♥‿♥a)(^o❤‿❤)^o٩(-̮̮̃•̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃-̃)۶◤(¬‿¬)◥<((((((((((((((((◕‿◕)⊰

Hingga ke detik ini, kemeriahan Aidilfitri sedang hangat dirai. Rumah terbuka rancak diadakan di sana sini. Ziarah-menziarahi, konvoi raya ke hulu ke hilir, reunion dan seangkatan dengannya kian rancak berlangsung. Namun, pejam celik...pejam celik...cuti pertengahan semester hanya tinggal 4 hari lagi. Hal ini bermakna, masa yang kumiliki untuk berada di Pulau Mutiara ini semakin pendek sebelum ku berangkat pulang ke bumi KPZ. Sesuatu yang pasti, banyak perkara yang perlu kulunaskan sebelum keberangkatanku ke kampus tercinta!

Assignment
Alhamdulillah, bersyukurku ke hadrat Ilahi kerana dengan izin-Nya, sebelum bermula cuti yang lalu, kuselamat menyiapkan satu tugasan sulungku sepanjang bergelar siswi di UPM. Tugasan individu untuk subjek Pengantar Kemahiran Lisan ( LHE3101 ) telah berjaya disiapkan walaupun banyak cabaran yang dihadapi sepanjang pembikinan tersebut. Antara yang paling ketara ialah kekangan masa yang begitu menghimpit dek aktiviti kolej dan ibadah bulan Ramadhan di samping inilah pengalaman pertama membuat 'assignment' di universiti. Walau bagaimanapun, kusempat merasai kenikmatan berjaga sepanjang malam demi menyiapkan tugasan itu. Suatu pengalaman yang begitu menarik untuk dikenang. Dan kini, tugasan seterusnya menyusul. Kemahiran Berfikir, Pengantar Linguistik Am, dan Kenegaraan Malaysia...moga kuberjaya menyiapkan semuanya dalam jangka masa yang diperuntukkan. InsyaAllah.


Monolog Ina Nailofar =)(●*∩_∩*●)(*^ -^*)(◡‿◡✿)(◕‿◕✿)
Di sana sini tika kumenziarahi sahabat-sahabat, semuanya membicarakan topik 'assignment'. Suatu tuntutan study yang perlu dihadapi oleh semua. Moga kami tidak terleka meraikan Aidilfitri sehingga mengabaikan tanggungjawab utama kami ini. "Ya Allah, kuatkan semangat kami semua. Jauhilah sifat malas daripada membelenggu diri kami. Amin"

(≧◡≦)(✿◠‿◠)(◑‿◐)(◕‿-)✖‿✖(∪ ◡ ∪)(─‿‿─)(a◕‿◕a)(^o▽)^o(~▽)~(∩▂∩)(a❤‿❤a)(✿ ♥‿♥)(a♥‿♥a)(^o❤‿❤)^o٩(-̮̮̃•̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃-̃)۶◤(¬‿¬)◥<((((((((((((((((◕‿◕)⊰

Ziarah Raya

Starting...UPM - Putrajaya - Rawang - Pengkalan Chepa, Kelantan - Simpang Ampat, SPS Pulau Pinang - UPM...the end!

Aidilfitri telah masuk hari ke-7, ini bermakna ku berada di peringkat peleraian sebelum kembali jalan nyata. :(
Alhamdulillah...telah kubahagi masa seadilnya untuk bersama kaum kerabat mahupun sahabat-sahabat.
Teman-teman di SESS, sahabat-sahabat di SN & juga SKBT...meskipun masa yang kita langsungkan bersama amat terbatas tetapi memori terbina manis diingatan. InsyaAllah. Ada rezeki bertemu lagi di lain lapangan. Serakam kasih buat kalian.

Kunjungan di rumah cikgu-cikgu juga sempat dimanfaatkan. Paling bermakna tatkala bertemu Cikgu Syarifah Markom yang pernah melabelkan ku sebagai murtad dari pasukan Bola Jaring dan Pantun SN ekoran pelarianku ke sekolah baru. Namun, ku amat gembira kerana dia masih mengingati sebaris namaku tatkala memandang wajah ini :) Lagi manis apabila kini kuberada di bidang pendidikan bahasa ini yang ternyata mewarisinya. Di hujung pertemuan dia mendoakan sesuatu buat saya dan rakan-rakan. Andai ada rezeki dan dengan izin Allah....InsyaAllah. :)


Monolog Ina Nailofar =)(●*∩_∩*●)(*^ -^*)(◡‿◡✿)(◕‿◕✿)
Menyusul perancangan untuk ke KONSERT UNIQ di SN pada malam Sabtu nanti. Pastinya menjanjikan pertemuan dengan lebih ramai kenalan persekolahan yang kini bertempiaran menuntut ilmu di serata tempat. Moga diberikan kelapangan waktu pada malam itu. Mudah-mudahan dengan izin Allah.

(≧◡≦)(✿◠‿◠)(◑‿◐)(◕‿-)✖‿✖(∪ ◡ ∪)(─‿‿─)(a◕‿◕a)

Konklusinya, suka kumemetik 'ayat yang mahal' terbit daripada ayahanda Dr. Abd Rasid Jamian iaitu 'raya kali ini merupakan lebaran pertama yang disambut sebagai mahasiswa varsiti, pastinya memberikan 1001 makna buat pelajar semua." Alhamdulillah...kuakui kebenarannya, sepanjang seminggu pertama lebaran ini pelbagai perasaan bercampur-baur. Paling best, masih mendapat duit raya. ( Selagi bergelar pelajar, InsyaAllah...murah rezeki...so, i think nak belajar sepanjang hayat la...hehe)

Selepas beberapa kejadian yang berlaku dalam tempoh masa seminggu pertama Aidilfitri , dapat kusimpulkan....Ternyata kusemakin matang dalam meniti kolej hayat ini.
(^o▽)^o(~▽)~(∩▂∩)(a❤‿❤a) Akhir kata, Salam Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin.

(✿ ♥‿♥)(a♥‿♥a)(^o❤‿❤)^o٩(-̮̮̃•̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃-̃)۶◤(¬‿¬)◥<((((((((((((((((◕‿◕)⊰

Nota ingatan : Mutakhir ini banyak entri berbau peribadi...maaf kerana perkongsian tidak memberi khasiat tetapi inilah terapi bagiku...dalam mencari "kekuatan" yang kian hilang, huhu...Ya Allah, kuakui...segalanya milik-Mu!

2 Lontarkan KALAM anda:

Jamilah said...

Assalamualakum, Ina...

Lama tak bertandang sini.. Terus dan terus mencoret.. Kadang walau Ina kata ia hanya coretan peribadi namun tetap beri ruang perkongsian dengan orang lain..

Akka suka baca coretan orang berbentuk diari.. Sennag dihadam..

=)

Salam sayang,
JAmilah
ex-MPR 07. =)

AinuL HayaT said...

ws,,,tq akak :)