★☆PENANGAN USRAH MINGGU INI ★☆ ☆

24 June 2011

Siapa tengok rancangan Usrah edisi 24 Jun 2011? Tajuk usrahnya "Ambang Perkahwinan" gitu  J
(harapnya tiada kaum Adam yang menonton kerana waktu siaran tu merupakan masa solat Jumaat...
kalian tidak patut berada di depan TV tika itu,ok?)

Lupa lak nak mention, pastinya di TV9...haha
 ( walaupun ramai yang melayan Astro, namun Tv9 tetap dihatiku..hehe )

Apa yang menariknya rancangan Usrah minggu ini? 
Selama ni tengok usrah tak pernah ko buat entri?
★☆ ☆★★☆
Haha...Ina kasi bintang lagi untuk soalan di atas....hehe

Buat muslimat yang menonton pasti tahulah, sebabnya usrah kali ni diadakan di UPM J
Terdapat kenalan Ina pula yang mengikutinya. 
dan...dan...dan...
tajuknya agak menarik...hehe...agak je la...hihi
( bukti konkrit wujudnya entri ini...bla3 )

Ok la, taknak ulas panjang-panjang. Ina terus ke bab yang menariknya. Haha..


Inilah buku yang disyorkan oleh Ustazah Asni Mansor. 
Sepanjang program Usrah tu buku ini yang dipegangnya.
Siapa dah baca angkat tangan? (",)
Siapa yang ada beli pun angkat tangan...Ina nak pinjam...hehe

Pendapat Ina la, bagi sesiapa yang nak melangkah ke alam perkahwinan tu harus baca buku ini. Kenapa kena baca?Haha...tu la orang cakap kena baca dulu baru tahu...urm nya... J

Saja search di google, ( well, Ina kan rajin ) maka, terjumpa satu blog ini yang menceritakan tentang buku inilah...
Lantas, kutemui kata-kata ini...kuabadi kalam itu di sini....jom hayati J

 "hidup rmhtangga tidak hanya wujud di atas hubngan romantis, perasaan cinta dan harapankan mendapatkan kasih sayang yg tulus dan murni dari pasangn idup. tetapi sebuah perjuangan utk menghadapi realiti  kehidupan suatu pengabdian  utk memikul beban dan tanggungjawab agama dan bentuk jihad utk mempertahankan  keutuhan rmtangga secara bersama2"- Syawana Aziz

★☆ ☆★★☆ ☆★★☆ ☆★★☆ ☆★★☆ ☆★★☆ ☆★

( gambar sekadar penyeri...patuh pada tema entri je k..hihi )

Ting ting : Rasa nak g beli buku tu..RM 18...nak hadiahkan kepada kak Yong yang bakal melangkah ke alam perkahwinan tidak lama lagi. Tapi sebelum bagi, boleh la Ina baca dulu...hehe   Orite kan my planning? J

╔══╗
╚╗╔╝
╔╝(¯`v´¯)
╚══`.¸. ALLAH

Sekian dahulu...wassalam

5 Lontarkan KALAM anda:

baby elepent said...

wah...upenye ada gak yg mcari buku ni ea..hihihi...

ingtkn sy je yg minat..upenya ustzah pun sarankn buku ni gak..

buku ni best..nti cari r..xpun lau sudi baca r yg sy tulis kt blog 2 :) walaupun xksemuanya :)

salam pkenalan

Lu'luah Nur Jamilah said...

Akak sempat tengok minit-minit terakhir ja..

Tajuk yang menarik. Lokasinya pula di UPM. :)

♥ Nur Hazlina Binti Mohd Fisol ♥ said...

TO BABY ELEPENT,

salam pkenalan kembali :)
orite...nanti saya baca d blog awak yea...heehe

♥ Nur Hazlina Binti Mohd Fisol ♥ said...

TO KAK JAMILAH YANG MANIS, hehe...

yup, sb lokasi d upm la ina tnuggu nak tgk...hehe...sb ada budak kolej ina lak dlm tu..hehe

tentang tajuk usrah...menarik ke? :)
ina no komen..hihi

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih